Kundservice

Vad kan vi hjälpa dig med?

kundservice@ip-only.se

Redan fiberanslutna privat- och småföretagskunder med aktiva tjänster i våra öppna nät ska vända sig till sin tjänsteleverantör för felanmälan, frågor och support.

Kontaktinformation

IP-Onlys huvudkontor ligger på Bäverns Gränd 17 i centrala Uppsala. Karta

Vi har även kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingfors och Oslo.

Fullständiga kontaktuppgifter finns på IP-Onlys nationella webbplats

Kontaktsida
2018-10-26
|
Kategorier:

Nyheter,

Uppsala

Slutfasen av fiberutbyggnaden i norra och östra Rasbo

Fiberutbyggnaden i norra och östra Rasbo pågår för fullt och för många kunder befinner vi oss i slutskedet av projektet. I dagsläget har vi utfört schaktarbetet, vi har grävt ned fiberslangen och arbetat med fiberblåsning samt fiberskarvning. Hittills har vi driftsatt 90 procent av samtliga hushåll i Rasbo Norr och Rasbo Öst och det som återstår är ett fåtal kunder, slutbesiktning och återställningsarbete av de tomter, vägar och övrig mark där vi har byggt. Det här kommer att påbörjas under november vilket innebär att maskiner och grävarbetare kommer vistas ute på vägarna som kan påverka framkomligheten, vi ber er därför att vara extra uppmärksamma.

Hela projektet i Rasbo Norr och Rasbo Öst omfattar 990 fastigheter och för 28 kunder i Årby arbetar vi fortsatt med att kunna färdigställa projektet. Dessvärre kommer installationen av vår fiber bli framskjuten för dessa hushåll på grund av att vi inte erhåller markåtkomst. Vi har sedan tidigare ansökt om ledningsrätt gentemot Lantmäteriet för att vi ska kunna bygga fram till ditt hushåll.

Fiber räknas idag som samhällsviktig infrastruktur, vilket innebär att ansökt ledningsrätt för fiber generellt beviljas. Däremot kan hanteringen och handläggningstiden ta tid och generera förseningar, till exempel på grund av överklagan som kommer in till Lantmäteriet och måste utredas.

Driftsättning av fibern kommer ske löpande under projektets gång. Har du inte fått din fibermottagare installerad kommer du i god tid att bli kontaktad av IP-Onlys entreprenör för att boka en tid för installation.

Vid frågor, vänligen besök vårt kundforum.
Nyfiken på hur det kan se ut vid en fiberutbyggnad? Kolla in vår Byggblogg!

Till startsidan